Babiččin štrůdl
BABIČČIN ŠTRŮDL
INGREDIENCE
·
·
· rozpuštěné máslo na potření
· 12 středně velkých jablek
· 12 piškotů
· skořice
· rozinky, vlašské ořechy, dýňová, slunečnicová, lněná, sezamová semínka ( dle chuti použijte co chcete )
Z pomazánkového másla a mouky vytvoříme těsto, které po zpracování necháme uležet v lednici minimálně 1 hodinu. Mezitím si oloupeme jablka, nastrouháme, smícháme se skořicí, vlašskými ořechy, rozinkami a případně semínky. Kdo chce, může přisladit, ale z dietních důvodů je to zbytečné! J Z těsta pak rozválíme tři pláty, které naplníme jablečnou směsí, zabalíme, položíme na plech vymazaný máslem a vložíme do trouby. Pečeme na mírný stupeň, během pečení potíráme rozpuštěným máslem a před dopečením posypeme semínky na ozdobení.